Самі дивовижні факти про незграбних панд

97

26.10.2017

Панди – самі милі і забавні тварини в світі. Тільки до кінця 20-ого сторіччя цих тварин визначили до сімейства ведмедів, перш вони ставилися до енотовым.

Панди вважаються коштовними і рідкісними тваринами, бо їх дуже цінують і охороняють. При цьому вони дуже смішні і цікаві. Самі несподівані факти про панд, Ви зможете дізнатися в цій статті.

  • Панди не люблять дощ, і весь час намагаються від нього сховатися. А улюблений час доби тварин – вечір і ніч. Саме тоді вони активні і веселі.
  • Основне ласощі – молоді паростки бамбука і листя, але панди зовсім не проти підкріпитися рибкою, комахами або дрібними гризунами.

  • У добу панда витрачає близько 12 годин для їжі і їсть десь 15% від своєї маси.
  • У ведмедиці часто народжується двоє малюків, однак вигодувати виходить тільки одного, а другий гине.
  • Після народження маленька панда проводить біля мами перші три роки.
  • На відміну від інших ведмедиків велика панда не впадає в зимову сплячку. Їм це не потрібно.
  • Велика панда – це народне надбання Китайської Народної Республіки.
  • При народженні малюк важить у 800 раз менше мами.

  • Панда внесена в Книгу рекордів Гіннеса як найбільш забавне тварина на землі.
  • Великий ведмедик вважається одним із самих рідкісних тварин у світі. Основне місце їх проживання – провінція Сичуань, КИТАЙ. Зоологи припускають, що диких панд ще можна зустріти в Тибетських горах.
  • Незважаючи на те, що панди дуже обережні і намагаються уникати людини, буддистські ченці, які проживають у високих горах, часто приручають ведмедиків, і вони постійно приходять поласувати смачненьким.
  • Генетичний код людини і панди збігається на 68%, а собаки і цього ведмедика – 80%.

  • Доросла панда виростає до 1,5 метрів завдовжки, а важить близько 150 кілограм.
  • Найближчим родичем панд є очковий ведмідь, який живе на західному схилі Анд.
  • Влітку, з пошуках холоду, панди підіймаються на висоту 4000 м над рівнем моря, а взимку – опускаються на 800 метрів.
  • Головним природним ворогом панд є леопарди. Від них ведмедики рятуються, падаючи стрімголов по пагорбах, або на подив швидко тікають.
  • Загальна чисельність бамбукових ведмедів у природному середовищі становить 1600 особин.
  • За 1 млн. доларів в рік китайський уряд здає панд в оренду в інші зарубіжні заповідники.
  • Зуб панди в 7 разів більше, ніж у людини.
  • Полювання на бамбукових ведмедів була повністю заборонена в 1962 році, а вбивство панди може коштувати в Китаї життя.