Не бажаєте скуштувати страву, приготовану з тухлого мяса ската?

41

26.07.2017

Люди з різних країн світу по достоїнству оцінили страви азіатської кухні: всілякі суші, роли, сашимі, суп місо та інші. Однак такий делікатес як hongeohoe доведеться по душі тільки справжнім екстремалам. Вся справа в тому, що це корейське блюдо готують з протухлого м’яса ската. Частування має специфічний запах смітника і брудного туалету.

Не для гидливих

Кан Хан-Джу, співзасновник ресторану, що спеціалізується на подачі цього неординарного страви, запевняє, що відчути делікатес можна за десятки метрів від місця її приготування та зберігання. На цьому фото чоловік тонко нарізає рожеві смердючі шматки зіпсованого м’яса ската. Кан упаковує їх у пластиковий контейнер, який буде доставлено замовникам.

Найжахливіше те, що це частування прийнято їсти в сирому вигляді. Людей, яким «пощастило» скуштувати протухлого ската, нестримно рве буквально після першого з’їденого шматочка м’яса. Hongeohoe винайшли кілька десятиліть тому, коли актуальними були продукти з дуже довгим терміном придатності. До таких і відноситься м’ясо ската. Виявляється, тушки цих водних мешканців псуються не так, як риба. Протягом декількох тижнів м’ясо ската ферментується і набуває різкий запах аміаку. Коли людина вперше їсть hongeohoe, він відчуває ріжучий біль в очах і спазмування горла.

Готується таке блюдо досить просто: тушку ската поміщають в глиняний горщик, дно якого попередньо вистилають соломою. М’ясо покривається ще одним шаром сухої трави. Кілька тижнів тушка водного істоти ферментується, після чого її можна їсти. Весь екстрім в поїданні hongeohoe полягає в тому, що страва не можна приправляти спеціями і чим закушувати.